Kulturprodukter

Oversikt

Oversikt

Surmælksprodukter

Surmælksprodukter som f.eks. yoghurt og cremefraiche skal håndteres forsigtigt for at bevare de individuelle kulturer og beskytte eventuel frugt og bær. Det betyder, at Grundfos' sanitære pumper er yderst velegnede til denne anvendelse. Under hele processen – fra mælkemodtagelse til pakning – udføres doseringen og håndteringen med stor præcision og omhu, så det sikres, at slutproduktet er af høj kvalitet.

Mælkemodtagelse: På langt de fleste mejerier transporteres mælken fra mælkebilen til tankene med en ettrinscentrifugalpumpe. Hvis der kræves højere tryk, kan der anvendes en flertrinspumpe. For at tømme mælkebilen helt kan der leveres en ettrins-selvansugende pumpe, som selv skaber vakuum.

Mælkebehandling: Under behandlingsprocessen transporterer ettrinscentrifugalpumper mælken fra den ene tank til den næste, mens en blokpumpe muliggør hurtig opvarmning af mælken, så alle bakterier dræbes – og en tilsvarende hurtig nedkølingsproces. Hurtig pasturisering er afgørende for at bevare mælkens smag.

Proces: Forsigtig håndtering er afgørende ved fremstilling af surmælksprodukter. Pumperne skal først og fremmest sikre, at den stadig mere viskose væske ikke udsættes for rystelser, der kan ødelægge den karakteristiske tekstur. Desuden er det vigtigt, at hele bær bevares. Grundfos' Lobepumper er udviklet til at gøre begge dele – og gøre det meget forsigtigt. Desuden kan pumperne, som er af høj kvalitet, dosere kultur og eventuel farve, frugt og bær nøjagtigt.

Vigtige bemærkninger

  • Følgende af Grundfos' sanitære pumper er EHEDG-certificerede, Euro-HYGIA, F&B-HYGIA, Contra, MAXA og NOVAlobe. Visse modeller er desuden 3A-certificeret.
  • Sidevingesløjfer er konstrueret specielt til at bevare hele bær under fremstillingen af surmælksprodukter.
  • Vælg mekaniske SiC/SiC-akseltætninger, hvis de oxiderende desinficeringsmidler potentielt kan forårsage korrosion.

 

Relaterte produkter
Kontakt
Lokal salgsvirksomhed

Telefon

+47 22 90 47 00
Lokalt servicecenter

Telefon

+47 22 90 47 00