Ost

Oversikt

Oversikt

Osteproduktion

Grundfos' program af sanitære pumper er ideelt til anvendelse inden for osteproduktion, hvor udfordringen består i at håndtere viskos væske. Under hele processen – fra mælkemodtagelse til pakning – udføres håndteringen med stor præcision og omhu, så det sikres, at slutproduktet er af høj kvalitet.

Mælkemodtagelse: På langt de fleste mejerier transporteres mælken fra mælkebilen til tankene med en ettrinscentrifugalpumpe. Hvis der kræves højere tryk, kan der anvendes en flertrinspumpe. For at tømme mælkebilen helt kan der leveres en ettrins-selvansugende pumpe, som selv skaber vakuum.

Mælkebehandling: Under behandlingsprocessen transporterer ettrinscentrifugepumper mælken fra den ene tank til den næste, mens en blokpumpe muliggør hurtig opvarmning af mælken, så alle bakterier dræbes – og en tilsvarende hurtig nedkølingsproces. Hurtig pasturisering er afgørende for at bevare mælkens smag.

Proces: Ved osteproduktion skal pumperne kunne håndtere yderst viskos væske. Grundfos’ Lobepumper er udviklet til netop det formål – og de gør det med stor omhyggelighed for at bevare ostens definerede tekstur.

Vigtige bemærkninger

  • Følgende af Grundfos' sanitære pumper er EHEDG-certificerede, Euro-HYGIA, F&B-HYGIA, Contra, MAXA og NOVAlobe. Visse modeller er desuden 3A-certificeret.
  • Vælg SiC/SiC mekaniske akseltætninger hvis de oxiderende desinficeringsmidler potentielt kan forårsage korrosion.
  • Ved fremstilling af bløde oste er en mekanisk SiC/SiC-akseltætning egnet til saltbadet.
Relaterte produkter
Kontakt
Lokal salgsvirksomhed

Telefon

+47 22 90 47 00
Lokalt servicecenter

Telefon

+47 22 90 47 00