Smør

Oversikt

Oversikt

Smør

Forsigtig håndtering er særligt vigtigt i forbindelse med smørproduktion, hvilket betyder, at Grundfos' program af sanitære pumper er yderst velegnet til dette formål. Vi tror ikke på kompromisløsninger, når det drejer sig om kvaliteten, og derfor følges pålidelighed og optimal ydelse ad i hele processen.

Mælkemodtagelse: På langt de fleste mejerier transporteres mælken fra mælkebilen til tankene med en ettrinscentrifugalpumpe. Hvis der kræves højere tryk, kan der anvendes en flertrinspumpe. For at tømme mælkebilen helt kan der leveres en ettrins-selvansugende pumpe, som selv skaber vakuum.

Mælkebehandling: Under behandlingsprocessen transporterer ettrinscentrifugepumper mælken fra den ene tank til den næste, mens en blokpumpe muliggør hurtig opvarmning af mælken, så alle bakterier dræbes – og en tilsvarende hurtig nedkølingsproces. Hurtig pasturisering er afgørende for at bevare mælkens smag.

Proces: Efter mælkebehandlingen flyttes den adskilte fløde til procestanke vha. ettrinscentrifugalpumper. (Før pasteurisering og efterfølgende afkøling doserer Lobepumper en nøjagtig dosering af et additiv, der modner fløden.) Når fløden er klar til yderligere behandling, føder ettrinscentrifugalpumper eller Lobepumper den kontinuerlige smørkærne. Den påkrævede pumpe afhænger af væskens viskositet. Hvis der bruges buffertanke, er Lobepumper ideelle til at transportere smørret derfra og til pakkemaskinerne. Med stor omhyggelighed og præcision.


Vigtige bemærkninger

  • Følgende af Grundfos' sanitære pumper er EHEDG-certificerede, Euro-HYGIA, F&B-HYGIA, Contra, MAXA og NOVAlobe. Visse modeller er 3A-certificeret.
  • Vælg mekaniske SiC/SiC-akseltætninger, hvis de oxiderende desinficeringsmidler potentielt kan forårsage korrosion.
Relaterte produkter
Kontakt
Lokal salgsvirksomhed

Telefon

+47 22 90 47 00
Lokalt servicecenter

Telefon

+47 22 90 47 00