Sanitære pumper fra Grundfos er i praktik hos Arla

Overview_TEXT

Oversikt

Grundfos er på vej til at få et solidt fodfæste på markedet for sanitære pumper i den danske fødevarebranche. Et af midlerne er målrettede testinstallationer af to forskellige typer af de nye sanitære pumper.

Det er nu et par år siden, at Grundfos kunne byde nogle af verdens bedste sanitære pumper velkommen i familien. Overtagelsen af den højt specialiserede tyske pumpeproducent, Hilge, var en vigtig brik i Grundfos-koncernens ønske om, at kunne tilbyde komplette pumpeløsninger til alle typer virksomheder.

Ny lobe-pumpe til højviscose produkter i Brabrand
Resultatet er blandt andet den nye NOVAlobe, der er en roterende lobe-pumpe specielt udviklet til højviscose produkter – for eksempel på mejerierne.

For at høste erfaringer fra det virkelige liv har Grundfos opstillet en testpumpe på Brabrand Mejeri, der er en del af Arla-koncernen. Her produceres store mængder yoghurt og kvark, der netop kræver en meget skånsom behandling.

Erfaringerne med pumpen er gode. ”Vi holder selvfølgelig et ekstra vågent øje, når vi tester nye komponenter i vores produktionslinier, men NOVAlobe-pumpen har fungeret uden nogen form for problemer,” konstaterer værkstedsleder Helge Bolet. ”Specielt den nye rotormonte-ring lød interessant, ligesom konstruktionen med den frontmonterede akseltætning virkede gennemtænkt. Pumpen så desuden ud til at være et solidt og rengøringsvenligt kram.”

Gerner Knudsen, produktansvarlig for NOVAlobe hos Grundfos, forklarer, at den unikke rotormontering består af syv stifter fremstillet i et hårdt lejemateriale, der gør vedhæftningen mellem aksel og rotor meget stærk og helt præcis uden nogen form for slør.

”Også den frontmonterede akseltætning giver NOVAlobe-pumpen et fortrin,” siger Gerner Knudsen. ”Pumpen kan blive siddende i installationen, mens akseltætningen skiftes. Det er hurtigt, og det er nemt, fordi der er tale om en patrontætning, som kun består af to dele, der ikke kan monteres forkert. Tætningen sidder ikke tilbagetrukket, men inde i selve mediet og det sikrer, at både smøring og tætning er effektiv. Det sikrer også nem og hurtig rengøring med CIP.”

Og NOVAlobe er en gennemført hygiejnisk konstruktion, der opfylder kravene i 3A, QHD og EHEDG.

Foruden højviscose produkter i fødevareindustrien henvender NOVAlobe sig til medicinal- og kemiskindustri, den bioteknologiske verden samt til produktion af produkter til personlig pleje, papir og tekstil.

Testresultaterne er gode salgsargumenter. ”Teststeder melder om problemfri drift,” slutter Gerner Knudsen.

Emne:

For at høste erfaringer fra det virkelige liv har Grundfos opstillet en testpumpe på Brabrand Mejeri

Sted:

Brabrand, Århus

Bedrift:

Arla A/S

Related Products_TEXT
Contacts_TEXT

Kontakt

Hvis du har behov for en lignende løsning, vennligst kontakt oss for mer informasjon.

Telefon

+47 22 90 47 00

Kontakt

Hvis du har behov for en lignende løsning, vennligst kontakt oss for mer informasjon.

Telefon

+47 22 90 47 00